Çikolata Soslu Donut
Hazırlanışı
Malzemeler
- 6 Kişilik
Donutlar için;
- 100 ml süt
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (±30 ml)
- 130 gr un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (±5 ml)
- 1 tutam karbonat
- 60 gr şeker
- 2 çay kaşığı vanilya (±10 ml)
Sosu için;
- 50 gr bitter çikolata
- 20 gr tereyağı
- 40 gr şekeri 1 çorba kaşığı su (±15 ml)
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
Süre
15 dakikaPişirme süresi (dakika)
25 dakikaZorluk derecesi
KolayYaklaşık tutar
azHazırlanışı
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Tüm malzemeleri Şek Şek 600 ml içerisine belirtilen sırada koyun. Hamur iyice karışana kadar karıştırın. Hamuru, soğuk ızgara teli üzerine koyduğunuz Mucize Kalıp Halka içerisine eşit miktarda koyun. 15-20 dakika fırında pişirin. (hamura batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar). Donutları kalıptan çıkarmadan önce 10 dk soğuması için bekleyin. Ardından tamamen soğuması için bekletin. Çikolata ve tereyağı Mikro Pro Sürahi 1 lt içerisine koyun ve 1.5 dk 360 Watt’ta pişirin. Eğer çikolata tamamen erimediyse, 30 saniye daha pişirin. Pudra şekerini ekleyip Silikon Spatula İnce ile karıştırın. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Donutları sosun içerisine batırın ve ardından antep fıstığına batırarak üzerini kaplayın. Donutları sosun hafif katılaşması için 30 dk kadar bekletin.